Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/kebaznet/public_html/log/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Kebalz.Net: Perihal Diri

Perihal Diri

Gwa

“Tak bro, …senang gini la,” kata Moe, “Ape kata lu tebalikkan mengadap ke atas … haaaa… camtu!”

Selepas berjam-jam aku cube meng’fx-photoshop‘kan gambar hasilan kamera digital murah LowYatt yang aku jarang pakai tu, akhirnyer aku mengalah. Aku ikut cakap dier.

“Boleh ke gitu Moe?, Tak sakit ke tengkuk orang bile nak tengok?” Aku kurang sedap hati pulak bila tengok.

“Gwa nak fx cam poster Matrix tu laa… ni tak nampak cam Keanu Reeve pun…!?” (Editor – Aku boleh bayangkan muka *Nana1 jadi seposen bile dier dengar ayat ni, he he…)

“Alaaa ape sangat aa sakit tengkuk, bandingkan dengan sakit mata.. he he!!” Moe bergerak keluar meninggalkan aku, terdengar sayup suaranyer membalas.

“Ces!!! …perli ek?” Aku sahut, tak mahu kalah dengan budak kecik tu, “esok kalau ade Nike punyer orang pangil gwa jadi model iklan kasut depa, jangan jeles ek… he he!”

Hmmm…. so, demikian la asalnya kenape gambar tu jadi gitu. Ok la kot ade unsur sureallisme sket heh! (Editor – Ni istilah pebende ni? Cube explen sket makna pebende dier tu, …surrealis tu!)

Owh!?… entah ek! Moe yang selalu pakai bahasa alien camtu Gwa ikut je heh. (Editor – Elok aa tu, pi mein ikut jee… ek!?)

Hmmm… pebende yang gwa nak kene bwat tadi ek?(Editor – Lu secara ringkas kene citer sape lu dan awat dier yang lu bwat laman log nih? Lupe semedang…!!! Kene banyak makan kismis lu nih.)

Woo… ok, rilek, rilek. Gwa selsema ni haa… so kepala agak ting-tong sket, daya ingatan kurang cargas.

Anyway, nama kite Iqbal. Ikut IC, Banuri Iqbal bin Abdul Latif bin Md. Yassin bin Md. Noh. Kelahiran hari Sabtu, 27 Ramadhan 1392 Hijriyah (atau 4, November 1972). Kira-kira 18 tahun yang dulu… kan? …wooo salah ek? ..berapa aa? Kite Math ni kureng sket aa… (Editor – Umur lu 36 bro. Tiga puluh enam! Bukan 18. K, teruskan…!)

Ok, buat sementara ini gwa berkerja di PJ, depan Toyota showroom, hampir dengan Masjid Bulat tu, dekat Great Goddard Advertising. Sebagai pekerja kontrak, gwa berstatus cam batu dan sabut. Tenggelam dan timbul.

Laman ni gwa buat untuk jadi ‘kotak pasir’ gwa. ‘Kotak pasir bagi pengalaman hidup gwa, idea grafik gwa dan tahapa-hapa tah lagi yang gwa rasa boleh untuk disumbatkan dalam kotak ini.

Prioriti laman ini adalah dari gwa untuk gwa. Kalau ada makhluk lain yang boleh mendapat manfaat daripada wujudnya laman log ini, alhamdulillah.

Gwa nak cari keje lain sebenarnyer… bosan dah dok kat Goddard tu. Kesian Gordon dengan Lili. Gwa terasa cam jadi ‘gajah putih’ kat situ.

Takat ni dah dua kali dah gwa submit resign letter gwa ke Gordon. Tapi mamat tu asek refused je untuk accept.

Tiap kali submit, mesti die kuar citer dier pasal plan nak bwat web projek dekat gwa. Malang sekali dier sebenarnyer tak ready lagi nak execute plan tu.

Dan gwa plak dah tak larat dah nak tunggu. Gwa tak terer cam Usman, atau Abob atau Spencer atau Syarol yang super duper maut terer dalam bwat keje-keje cover design dan layout korporat untuk Annual Report.

Untuk makluman, Goddard punyer main service ialah bwat Annual Report.

(Editor – Sabar bro. Ada rezeki lain nanti… insya’Allah)

Hmm… tq, ok la… tu je dulu gwa boleh goreng dekat sini. Nak pi tengok ayah gwa sat. Dia sakit.

ADIOS, wassalamu’alaikum wbt.

1 Nana (a.k.a Fadzlina Arshad) adalah kawan satu Sepadu aku dulu. La ni dia dah migrate ke Koperasi Bank Negara. Makcik dier artis woo.. he he, jangan mara aa Nana. Selamat kira dwit k!



Komen [2]

Hapus ISA!!!

Kategori

Pautan Luar

Langganan RSS

Carian Kandungan Laman